Márciusban több turista érkezett Heves vármegyébe

 
Márciusban 1,1 millió vendég közel 2,8 millió vendégéjszakát töltött el a hazai turisztikai szálláshelyeken. A vendégek száma 30, a vendégéjszakáké 25 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Több volt a belföldi és a külföldi vendég is. A KSH szerint a vendégéjszakák 72 százalékát a kereskedelmi szálláshelyek adták, ahol a forgalom 19 százalékkal volt nagyobb az előző évinél. A magán- és egyéb szálláshelyeken 43 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak, mint egy évvel korábban. 
Heves megyében a vendégek száma csak kis mértékben, három százalékkal emelkedett, 41,8 ezer szállóvendéget regisztráltak. Ugyanakkor az itt töltött idő tizedével növekedett a tavalyi márciushoz viszonyítva, 88,4 ezer éjszakát fizettek ki a turisták. A külföldi vendégforgalom ennél nagyobb ütemben növekedett, igaz, volt is honnan. 3,4 ezer külföldi 8,5 ezer éjszakára szállt meg Heves vármegyében.
Nem volt egyenletes a turisztikai központok népszerűsége. Egeré például nőtt, néhány százzal több vendég érkezett a megyeszékhelyre, a vendégéjszakák száma 22-ről 24 ezerre emelkedett (egy turista átlagosan két éjszakát töltött itt). A külföldi vendégforgalomból negyven százalékkal részesedett Eger. (heol.hu)
 

Oszd meg ezt a cikket!