Európa-nap

 Európa-napot rendeztek április 30-án Egerben, a Gárdonyi Géza téren. Az Európa-napon a Europe Direct Heves és az Európai Parlament Nagykövete Iskolái is kinn voltak, így az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium, az Egri Dobó István Gimnázium, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum illetve a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium.
 Az esemény apropóját az adta, hogy idén húsz éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz. Ingyenes, az EU-ról szóló kiadványokkal, kvízekkel (országfelismerő kvíz, tagállamok híres épületei, euróérmék, zászlófelismerés, , EU sidewalk, környezetvédelmi totó) és sok nyereménytárggyal készültek a szervezők a programra.
 Dr. Juhász Attila Simon, a vármegyei önkormányzat közgyűlésének elnöke is köszöntötte a jelenlévőket, kiemelte, az önkormányzat több éve működteti az Európai Információs pontot, ahol mindenkit várnak a felkészült kollégák tanácsokkal, szakmai kiadványokkal.
Tortát is szegtek a nap során, s zenés betétek is színesítették az eseményt.
(heol.hu)

Oszd meg ezt a cikket!